Étel_Mozgás_Élet Városliget - Rólunk írták Vissza

Étel -Mozgás-Élet 

Családi nap.

Rólunk írták 

 

 

Az a legfontosabb, hogy minél több gyermek szülessen!

2018. Augusztus 25. - Szombat 18:20 | Címkék: BőlcsödeKAPOSVÁRszülőcsaládtámogatásgyermekegészségügyi anyagok

A város feladata pedig az, hogy ezt segítse. Erről, és a gyarapodó Kaposvárról Szita Károly, polgármester szombaton beszélt a Városligetben egy bölcsődei családi napon.

A rendezvényen - amely egy 20 települést érintő országjáró körút egyik állomása volt - öt kaposvári és öt környékbeli bölcsőde mutatkozott be. A programok elsősorban az egészséges életmódot, illetve -étkezést népszerűsítették.

A Kaposvár Bölcsődei Központ szakmai vezetőjétől Csóligné Szlicki Katalintól megtudtuk, hogy a somogyi megyeszékhely intézményeiben 280 bölcsődés beszoktatása fejeződik be ezekben a napokban. A városligeti játékos foglalkozások is mind ezt, valamint az egészségmegőrzést szolgálták.

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pedig arról beszélt, hogy a gyerekek a legfontosabbak a város számára, a település ezért is igyekszik minden segítséget megadni a szülőknek, ösztönözve akár a gyermekvállalási kedvet: "A kormány családtámogató programja mellett Kaposvár is beindított egyet. Ez a "Gyarapodó Kaposvár" nevet viseli, amely sok olyan támogatást és kedvezményt tartalmaz, amely lehetővé teszi és talán kicsit biztatást is ad arra a szülőknek, hogyha megvan az első gyermek és fennt van a neve az életfán, akkor jöjjön a második és harmadik is ..."

A Németh István Programban bő 110 millió forintból teljes körűen felújított és korszerűsített bölcsődékben pedig - ha szükség van rá - új csoportszobák nyitására is megvan a lehetőség - tette hozzá a polgármester.

 

 

SZITA: REMÉLJÜK ELJÖN AZ IDŐ, HOGY ÚJABB BÖLCSÖDÉKET KELL NYITNI KAPOSVÁRON

 

 

2018. 08. 25., szombat, 15:00

Színes, vidám forgatag várta ma a családokat a Városligetben. A Családok Éve programsorozathoz kapcsolódva, „Étel-Mozgás-Élet”címmel érkezett road-show Kaposvárra, melyhez vidéki és a megyeszékhelyi bölcsődék is csatlakoztak.

- Kaposváron olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy azon kell gondolkodnunk, hogy az öt bölcsődénk közül melyikben nyissunk plusz csoportot, de reméljük eljön az az idő, amikor nemcsak csoportot kell nyitnunk, hanem új bölcsődét kell építenünk a legkisebbeknek – mondta Szita Károly a programot megnyitó köszöntőjében.

A polgármester kiemelte, hogy a Németh István Program keretében, Gyarapodó Kaposvár program részeként a város 111 millió forintból felújította és fejlesztette a bölcsődéket, korszerűsítették az épületeket, új játékokat, eszközöket vásároltak. Kaposvár 5 városi bölcsődéjébe 281 kisgyerek jár, és ezt a férőhelyszámot bővítik tovább az év végén vagy legkésőbb jövő év elején, amire 60 millió forintot költ a város.

- A legfontosabb, hogy minél több gyermek szülessen, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt segítsük. olyan infrastruktúrát és olyan körülményeket kell teremtenünk, hogy a szülők biztosak lehessenek abban, hogy szép bölcsődékbe és jó óvodákba írathatják be gyermekeiket Kaposváron. Az édesanyák és édesapák nyugodt szívvel mehetnek dolgozni a munkahelyükre, ha tudják, hogy van kire bízni a kicsiket – tette hozzá Szita Károly.

 

A zenés, játékos rendezvényen a kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző programot, voltak játszóeszközök, mászókák, trambulin, kézműves foglalkozások, és azt is kipróbálhatták a szülők, hogyan lehet egyszerűen, egészséges ételeket főzni a családnak. A jó hangulatról Rosta Géza gondoskodott zenés műsorával, míg a kaposvári, taszári, nagybajomi, balatonlellei, hetesi és csurgói bölcsődék dolgozói segítették a gyerekeket a különféle feladatokat rejtő játékállomásokon.

 

Akadálypályán bizonyítottak a kaposváriapróságok

Harsányi Miklós