A Búzavirág Bölcsődéről

Címünk: 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 20.​

Férőhelyek száma: 38 fő
Nyitvatartási idő:  06:30 – 17:00

​Telefon:  +36 82 / 320-357
Email: buzavirag.bolcsode@kaposvarigesz.hu

​Vezetői feladatokkal megbízott kisgyermeknevelő: Kovács Viktória
Telefonos elérhetősége: +36-30/512-7126

Az alapítvány neve: Manócska Alapítvány
Az alapítvány adószáma: 18779831-1-14
Az alapítvány számlaszáma: 670 00069-11038353
Támogatásukat előre is köszönjük, a gyermekek nevében a kuratórium tagjai és a bölcsőde dolgozói!

Bölcsődénk a Búzavirág óvoda és a Kinizsi Lakótelepi Általános Iskola szomszédságában helyezkedik el. Intézményünk jelenleg 38 férőhellyel rendelkezik: a három csoportban, összesen 6 szakképzett kisgyermeknevelő és két bölcsődei dajka várja a gyermekeket. Csoportszobáink 12 és 14 fő fogadására alkalmasak, melyek a gyermekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva, biztonságosan kialakítottak, lehetőséget adva a változatos játéktevékenyéghez. A szobákból az udvarra lehet jutni, ahol biztosítva van a szabad levegőn való alvás és játék. A gyermekélelmezést a Szakácstündér Kft. látja el, ők szállítják a készételt bölcsődékbe.
Intézményünk 2021-ben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját.

A szülők és kisgyermeknevelők összefogása révén létre hoztuk a Manócska Alapítványt, melynek célja a bölcsődei ellátás színvonalának emelését segíteni, pályázatok útján egyre korszerűbb és esztétikusabb környezetet biztosítani a gyermekek mindennapjaihoz.

Bölcsődénk a nevelés-gondozás egységes feladatain túl nagy hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre. 2012-ben sószobával bővültünk, melyet a bölcsődébe járó gyerekek rendszeresen igénybe vesznek, többek között a felsőlégúti megbetegedések megelőzése és kezelése céljából.
Nevelési programunkon belül kiemelt célként kezeljük a ránk bízott gyermekek egészséges mozgásfejlődésének elősegítését is. Az udvari és csoportszobai játékidőn kívül, egy torna szoba ad lehetőséget a mozgásigény kielégítésére. Itt nagymozgást fejlesztő eszközök segítségével teremtjük meg, hogy a mászás, kúszás, ugrálás, szökkenés, futás közben izmaik erősödjenek, egyensúlyérzékük fejlődjön, mozgásszerető, egészséges gyermekekké váljanak.
Mivel célunk a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztése, amely kiterjed az anyanyelvi, az ének-zenei, a vizuális és a mozgás fejlesztésére, rendelkezünk egy felfedező szobával is, ahol alkotásra, kísérletezésre alkalmas felületeket alakítottunk ki.

Célunk egy olyan szeretetteljes környezet megteremtése, melyben a szülők nyugodt szívvel ránk bízhatják legféltettebb kincsüket.

Bemutatkozó videónk: