Megújultak és új játékokat, berendezéseket is kaptak Kaposvár bölcsődéi

2023.02.22.

151 millió forintból megújultak Kaposvár bölcsődéi. Az infrastruktúra-, és eszközfejlesztések mind az öt intézményben megvalósultak.

Kaposvár célja, hogy egyre több kisgyermek szülessen a városban, egyre több szülőnek legyen lehetősége arra, hogy a bölcsődei ellátást igénybe véve tudjon visszatérni munkahelyére.

– Kaposvár számára a gyerekek a legfontosabbak, ezért is hívtuk életre a Gyarapodó Kaposvár Programot, ami a letelepedést és a családalapítást támogatja városunkban. Ezért fordított Kaposvár a Németh István Programnak köszönhetően 151 millió forintot bölcsődei fejlesztésre, melynek eredményeit most itt láthatjuk, és melyeknek együtt örülhetünk – mondta Szita Károly a nemzetőrsori Tátika Bölcsődében szerdán, ahol átadták az elkészült beruházásokat. A polgármester hozzátette, hogy a város 5 bölcsődéjébe csaknem 300 kisgyermek jár, és remélhetőleg a jövőben további csoportokat indíthatnak, sőt újabb bölcsőde építése is indokolt lesz.

Csóligné Szlicki Katalin, szakmai vezető elmondta, hogy a mind az öt bölcsődét érintő fejlesztési munkálatok során korszerűsítették az épületeket, új játékokat, eszközöket vásároltak. A tervek szerint a jelenlegi férőhelyszám is bővülhet az év végén vagy legkésőbb a jövő év elején, amire 60 millió forintot költ a város.

Kérdésünkre Dér Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy a szülőknek a biztonság a legfontosabb, ezért mindenkinek jó hír, hogy a felújításokkal sikerült még inkább olyan feltételeket teremteni, hogy a környéken élő és a távolabbról érkező gyerekek szülei nyugodtan hagyhatják a bölcsődéinkben gyermekeiket, tudván, hogy jó körülmények és gondos kezek között vannak a kicsik.

A múlt hétvégén ugyancsak a bölcsis korosztályé volt a főszerep a Városligetben, ahol családi napra várták a családokat. A rendezvényen zenés, játékos programokkal vártak mindenkit, voltak játszóeszközök, mászókák, trambulin, kézműves foglalkozások, és azt is kipróbálhatták a szülők, hogyan lehet egyszerűen, egészséges ételeket főzni a családnak.