Az új kaposvári bölcsőde látványképei

2023.07.13.

A színes képeket, amelyeket a polgármesteri hivatal főépítészeti irodájától kaptunk meg, a tervezői feladatokat ellátó H-BON Mérnöki Iroda Kft. készítette.

A látványképek révén több irányból tekinthetünk rá a 4 csoportos bölcsőde épületére és a környező létesítményekre.

Az akadálymentes bejáratot éppúgy láthatjuk, miként az energiahatékony fűtést és világítást biztosító napelemes és hőszivattyús rendszert. A tervek ugyan a környező épületek nélkül, feltűnően nyitott környezetben mutatják be a bölcsődét, ugyanakkor abban reális képeket nyújtanak, hogy a belvárosi viszonylatban különösen tágas területen lehetőség lesz az igényes parkosításra.

A 603 millió forintból létrejövő intézményt természetesen a kicsik biztonságát szolgáló kerítés veszi majd körbe, azon belül pedig korszerű játszóudvart, babakocsi-tárolót, kerékpártámaszokat és kerékpártárolókat is kialakítanak. A teljes területet riasztórendszerrel látják majd el. A kerítésen kívül akadálymentes parkoló épül az autóval érkező szülők számára.

A kiviteli tervdokumentáció szerint a belső terű helyiségeket gépi szellőtető rendszerrel látják el, a konyha kialakítása pedig konyhatechnológiai terv szerint készül majd. Az üvegezett belső ajtók biztonsági üvegezéssel készülnek. A játszóudvari játszóeszközök alá gyártói előírás szerinti ütéscsillapítást építenek.

A kivitelezést a kaposvári Pillér-Invest Kft. nyerte el, az építőipari cég várhatóan a következő év elejére készül el a jelenleg még az alapozásnál tartó munkálatokkal.

A beruházásnak ezúttal is célja, hogy önmagán túlmutatóan egy egész városrész, tömbbelső állapotát is kedvező irányba mozdítsa el.

Az „Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Kaposváron” (TOP-6.2.1-19-KA1-2019-00002) elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

Az eredeti cikk és a képek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2023/02/10/latvanykepeken-mutatjuk-be-az-uj-kaposvari-bolcsodet.html