Bölcsődék napja – április 21.

2023.07.13.

Jó helyen, jó kezek között vannak a kaposvári gyermekek a bölcsődékben, mondta a város alpolgármestere a bölcsődei dolgozók köszöntésén a Városháza dísztermében. Az ünnepségen Dér Tamás hangsúlyozta: Kaposvár azon dolgozik, hogy élhető és családbarát várost építsen, ehhez pedig számos támogatást nyújt a település.

– Köszönjük, hogy kitartottak és helyt álltak a koronavírus-járvány idején, illetve az ukrajnai háború miatt Kaposvárra került családok gyermekeiről is gondoskodtak. Pótolhatatlan segítséget nyújtottak azzal, hogy befogadták a legkisebbeket, esélyt adva a szüleiknek, hogy biztonságban tudhassák gyermekeiket, családjukat – mondta a bölcsődei dolgozóknak Dér Tamás.

Kaposvár alpolgármestere hangsúlyozta: a kaposvári szülőknek és nagyszülőknek is ez a legfontosabb, biztonságban tudni gyermekeiket és unokáikat.

– Megkönnyítik a családok életét, s Önök azok is, akik megmutatják a legkisebb kaposváriaknak a közösség szerető és megtartó erejét – méltatta az ünnepelteket Dér Tamás. Az alpolgármester kiemelte: a város öt önkormányzati, három egyházi és két magánbölcsődéjében szinte 100 százalékos a férőhelyek kihasználtsága. – Bízunk abban, hogy egyre több gyermek születik Kaposváron, ezért is építünk új bölcsődét – hangsúlyozta Dér Tamás.

A politikus Torma János és Kárpáti Tímea önkormányzati képviselőkkel együtt adta át az idei kitüntetéseket azoknak a dolgozóknak, akiket saját közösségük is érdemesnek tartott az elismerésre. Az ünnepséget fogadás zárta.

Díjazottak
  • Defner Dóra, a Búzavirág bölcsőde megbízott vezetője
  • Hegedűsné Duics Diána, a Rómahegyi Családi Bölcsőde vezetője
  • Keller Imréné, a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde dolgozója
  • Kósa Vivien, a Tátika bölcsőde kisgyermeknevelője
  • Tapasztiné Zaja Anita, a Csillag Gyermekkert Családi Bölcsőde kisgyermeknevelője
  • Török-Reményik Eszter, a Százszorszép bölcsőde vezetőhelyettese
  • Zugor Adrienn, a Tulipános bölcsőde dolgozója

 

Az eredeti cikk és a galéria megtekinthető az alábbi linken:

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2023/04/22/der-tamas-kaposvar-szamara-minden-gyermek-ajandek.html